DISTRIBUIȚI
Rolling Stone

Secretarul de stat american Antony Blinken a discutat pentru prima dată la telefon cu ministrul de externe saudit, au relatat sâmbătă media de stat saudite citate de Reuters, potrivit agerpres.  

Şeful diplomaţiei saudite, prinţul Faisal bin Farhan Al Saud, l-a felicitat pe Blinken pentru noul post pe care l-a preluat oficial la sfârşitul lui ianuarie şi a precizat că regatul speră să lucreze împreună cu SUA pentru a răspunde la provocările comune şi pentru menţinerea stabilităţii regionale, a consemnat agenţia de presă SPA.


Citește și : Varianta britanică a SARS-CoV-2, descoperită în 71% din cazurile noi de infectare din Slovacia

Noua administraţie a preşedintelui american Joe Biden a afirmat săptămâna aceasta că va pune capăt susţinerii acordate de Washington operaţiunilor militare saudite din Yemen şi va intensifica măsurile diplomatice vizând încetarea războiului din Yemen prin numirea unui emisar special pentru Yemen, indicând totodată că aşteaptă ca Riadul să-şi îmbunătăţească prestaţia în materie de drepturile omului.

Vineri, SUA au anunţat de asemenea că vor retrage desemnarea ca organizaţie teroristă a mişcării rebelilor houthi din Yemen – împotriva cărora luptă coaliţia condusă de Arabia Saudită -, în răspuns la criza umanitară din Yemen, aminteşte Reuters.

Citește și : Spania a raportat un prim caz de infectare cu varianta braziliană a coronavirusului