DISTRIBUIȚI
RunRun.es

Antonio Ledezma, lider al opoziţiei venezuelene, a ajuns sâmbătă dimineaţă la Madrid, împreună cu familia, după ce a fugit din ţara sa, potrivit news.ro .

Antonio Ledezma a ajuns pe aeroportul Barajas, în jurul orel locale 07.00, purtând pe urmeri steagul Venezuelei, ţară pe care a părăsit-o joi.


„Mulţumesc pentru solidaritatea de care a dat dovadă Spania. Mi-am părăsit, după 34 de ani, apartamentul cu lacrimi în ochi. Am trecut prin 21 de puncte de control. Când am ajuns acum, aici m-am simţit liber. Sunt un om care aparţine unui popor ce suferă mult. Venezuela este în colaps. Conducerea de acolo transmite un mesaj fatidic, înşelător. Ne ameninţă familiile”, a spus fostul primar al Caracasului pe aeroportul spaniol.

Citește și : Saad Hariri a ajuns la Paris unde urmează să aibă o întâlnire cu preşedintele Emmanuel Macron

El a ajuns în capitala spaniolă însoţit de soţie şi copiii lor.

Potrivit presei spaniole, Ledezma se va întâlni cu şeful Guvernului de la Madrid, Mariano Rajoy, despre care a spus că a fost „primul lider care s-a exprimat pentru democraţia Venezuelei”.

Ledezma a afirmat că ţara sa se află în punctul colapsului definitiv, guvernul fiind manipulat de Cuba. „Nu avem rezerve internaţionale, doar patrimoniu. Avem demnitate, care este una dintre cele mai importante virtuţi”, a spus el despre poporul venezuelean.

„Nu am fugit, m-am eliberat”, a adăugat el.

Antonio Ledezma a fost arestat în 2015, sub acuzaţia de conspiraţie, şi închis timp de câteva luni, după care, în aprilie 2015, a fost plasat în arest la domiciliu.

Nicolás Maduro, preşedintele Venezuelei, l-a numit pe liderul opoziţiei „El Vampiro” (vampirul, n.r.), care „zboară liber prin lume”, şi l-a felicitat ironic pentru reuşita de a părăsi ţara. El a cerut Spaniei să nu îl „înapoieze” pe Ledezma.