DISTRIBUIȚI
Secretary-General of the United Nations Antonio Guterres speaks during the COP27 climate summit, in Sharm el-Sheikh, Egypt November 7, 2022. REUTERS/Mohammed Salem

Secretarul general al ONU „condamnă ferm” atentatul sinucigaş „abject” cu bombă împotriva unei moschei în interiorul cartierului general al poliţiei din Peshawar, în nord-vestul Pakistanului, a declarat purtătorul său de cuvânt Stephane Dujarric, citat de AFP, potrivit agerpres.

„Secretarul general condamnă ferm atentatul sinucigaş cu bombă care a avut loc într-o moschee din Peshawar astăzi. Este în special abject ca un astfel de atac să fie comis într-un loc de cult”, a declarat el presei.


Citește și : Americanii se pregătesc de un conflict militar cu China

Bilanţul exploziei de luni în moscheea situată în interiorul cartierului general al poliţiei din Peshawar a crescut la 61 de morţi şi 150 de răniţi, în special poliţişti.

Explozia s-a produs la ora rugăciunii de dimineaţă în acest loc extrem de sensibil al oraşului, situat la aproximativ 50 km de frontiera cu Afganistanul. Atacul a determinat guvernul să plaseze întreaga ţara în stare de alertă maximă.

O operaţiune de salvare a fost lansată imediat pentru a degaja persoanele prinse sub dărâmături, acoperişul şi un zid al edificiului prăbuşindu-se din cauza exploziei.

Citește și : O companie rusească oferă recompense soldaţilor pentru distrugerea tancurilor occidentale în Ucraina

„Mulţi poliţişti sunt îngropaţi sub dărâmături”, a precizat şeful poliţiei din Peshawar, Muhammad Ijaz Khan, potrivit căruia în mod obişnuit între 300 şi 400 de persoane sunt prezente în interiorul acestei moschei la ora rugăciunii. Bilanţul victimelor ar putea deci să crească.