DISTRIBUIȚI
ONU

Secretarul general al ONU Antonio Guterres a atras joi atenţia asupra renunţării la acordul internaţional privind programul nuclear al Iranului dacă nu există alternativă mai bună la acesta, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Preşedintele Donald Trump a ameninţat că va retrage Statele Unite din acord, provocând tensiuni diplomatice cu Iranul şi cu aliaţii SUA care doresc respectarea în continuare a acordului.


Citeşte şi: Tragedie aeriană în SUA. Nouă oameni au murit – VIDEO

„Dacă într-o zi va exista un acord mai bun care să-l înlocuiască, este bine, însă nu ar trebui să renunţăm la el dacă nu avem alternativă mai bună”, a spus Antonio Guterres într-un interviu acordat BBC Radio 4.

„Cred că JCPOA (acordul nuclear cu Iranul) a fost o victorie diplomatică importantă şi cred că este important să-l păstrăm, însă cred, de asemenea, că există domenii în care va fi foarte important să avem un dialog semnificativ pentru că văd regiunea într-o poziţie foarte periculoasă”, a mai spus el.

„Înţeleg îngrijorările anumitor ţări în legătură cu influenţa iraniană în alte state din regiune. Însă eu cred că ar trebui să separăm lucrurile”, a adăugat şeful ONU.

Citeşte şi: Aproape 200 de poliţişti mexicani, mână-n mână cu crima organizată