DISTRIBUIȚI
© Global Look Press /ZUMA Press/ Ammar Safarjalani

Baterii antiaeriene siriene au interceptat luni rachete israeliene care vizau un centru de cercetare în nordul ţării, a afirmat agenţia de presă oficială siriană Sana, în timp ce o organizaţie neguvernamentală a relatat despre un al doilea atac în est, potrivit AFP şi agerpres.

De la începutul conflictului în Siria în 2011, Israelul a procedat la sute de lovituri în această ţară împotriva forţelor regimului de la Damasc, dar de asemenea împotriva poziţiilor aliaţilor săi, Iranul şi gruparea libaneză Hezbollah, inamici declaraţi ai statului israelian.


Citește și : Situația pandemiei de COVID-19 în Italia

„Apărarea antiaeriană siriană a interceptat o agresiune israeliană împotriva unui centru de cercetare în provincia Alep”, a anunţat Sana.

Citând o sursă militară, Sana a asigurat apoi că rachetele interceptate vizau mai multe „depozite militare” în regiunea Al-Safira, la sud-est de oraşul Alep.

Armata israeliană s-a abţinut de la orice comentariu.

Raidurile au provocat „explozii violente” în zonă, potrivit Observatorului sirian pentru drepturile omului (OSDO), care afirmă că ele vizau depozite de arme aparţinând miliţiilor proiraniene.

Nu există deocamdată informaţii despre eventuale victime.

După câteva minute de la aceste atacuri, avioane de luptă au lovit poziţii ale miliţiilor proiraniene în deşertul Mayadin, în estul Siriei, potrivit OSDO.

Nu a fost posibil pentru moment să se stabilească responsabilitatea acestor atacuri, dar OSDO a afirmat că ele proveneau „probabil” din Israel.

Citește și : Fostul premier ceh Petr Necas, inculpat pentru sperjur

Dacă loviturile vor fi confirmate, acesta ar fi al cincilea atac al Israelului în Siria în ultimele două săptămâni.

Israelul confirmă rareori operaţiunile sale în Siria, dar susţine cu regularitate că nu va lăsa Siria să devină un cap de pod al Teheranului.

Media de stat siriene au informat vineri despre tiruri ale unor elicoptere israeliene în sudul Siriei, după câteva zile de la alte raiduri similare imputate Israelului.