DISTRIBUIȚI
dpa

Annegret Kramp-Karrenbauer va propune la 24 februarie un succesor pentru funcţia de lider al Uniunii Creştin-Democrate (CDU) a cancelarului federal Angela Merkel, informează vineri publicaţia Focus pe site-ul său, potrivit Reuters, transmite și agerpres.

Lidera Uniunii Creştin-Democrate (CDU) din Germania, Annegret Kramp-Karrenbauer (sau AKK) a confirmat luni că nu va candida pentru postul de cancelar la alegerile federale de anul viitor, dar a precizat că va mai sta la şefia partidului până la stabilirea unui candidat.


Citeşte şi: Venezuela îşi trimite armata la graniţa cu Columbia

Focus îl citează în acest sens pe Michael Kretschmer, premierul CDU al landului Saxonia din estul Germaniei. Annegret Kramp-Karrenbauer „va face o propunere la 24 februarie”, a spus el. Întrebat dacă aceasta va fi o „propunere concretă”, Kretschmer a răspuns „da”.

AKK, în vârstă de 57 de ani, era creditată drept succesoare a Angelei Merkel atunci când a fost aleasă la conducerea creştin-democraţilor în decembrie 2018, în cadrul planului actualului cancelar de a se retrage treptat de pe scena politică.

Citeşte şi: Secretarul american al Justiţiei critică Twitter-urile lui Trump: ‘Îmi fac munca imposibilă!’

Annegret Kramp-Karrenbauer a avut însă dificultăţi în a-şi impune controlul asupra partidului şi a fost afectată de o serie de scandaluri, cel mai recent fiind cel din Turingia, când membri ai CDU au votat săptămâna trecută alături de Alternativa pentru Germania (AfD, de extremă dreapta) alegerea unui politician liberal ca prim-ministru al landului.