DISTRIBUIȚI
dpa

Ministrul german al Apărării Annegret Kramp-Karrenbauer, supranumită AKK, respinge informaţii potrivit cărora nu se înţelege cu cancelarul Angela Merkel, relatează DPA, potrivit agerpres.

Merkel şi Kramp-Karrenbauer s-au dus în Statele Unite cu avioane separate aproape în acelaşi timp, în urmă cu o săptămână, alimentând astfel speculaţii cu privire la apariţia unor fisuri în relaţia lor de lucru.


Citește și : Armata rusă a doborât aproape 60 de rachete la baza Hmeimim din Siria (general)

”Să noteze toată lumea. Nu există niciun conflict între Angela Merkel şi mine”, a declarat duminică Kramp-Karrenbauer tabloidului Bild am Sonntag.

Ea a catalogat o dezbatere publică cu privire la acest subiect drept ”absolut derutantă”.

Planul iniţial era ca Kramp-Karrenbauer să zboare împreună cu Merkel şi delegaţia sa.

Airbusul A340 al lui Merkel a aterizat primul la New York, unde cancelarul a participat la Adunarea Generală a ONU, după care s-a dus la Washington, unde Kramp-Karrenbauer urma să se întâlnească cu secretarul american al Apărării Mark Esper.

”Aceasta a fost prima mea vizită la colegul meu american şi a fost important pentru mine să mă asigur că respect programul”, a declarat AKK.

”Călătoria comună prevăzută de Ministerul Apărării nu s-a concretizat. Din fericire, am găsit găsit o înlocuire, asta e tot”, a adăugat ea.

Citește și : Scandalul ucrainean influenţează şi campania lui Joe Biden la alegerile prezidenţiale din 2020

Bild am Sonntag citează surse potrivit cărora oficiali de la Cancelarie le-au transmis colegilor lor de la Ministerul Apărării că Kramp-Karrenbauer ar trebui să nu o însoţească pe Merkel în avion şi să facă alt plan.

Kramp-Karrenbauer subliniază că nu se simte ofensată că nu a fost invitată să călătorească cu Merkel.