DISTRIBUIȚI
PressTV

Ministerul de Externe al Turciei l-a convocat pe ambasadorul Statelor Unite la Ankara pentru a-l informa în legătură cu lansarea atacului asupra populației kurde din Siria, la scurt timp după anunțul oficial al președintelui Erdogan privind începerea acțiunii militare, relatează agenția Reuters, potrivit mediafax.

Ambasadorul Statelor Unite în Turcia a fost invitat de către Ministerul de Externe de la Ankara pentru a fi înștiințat în legătură cu începerea, de către autoritățile turce, a atacului militar în zona de nord-est a Siriei. Comunicarea deciziei autorităților turce vine la puțin timp după demararea acțiunii militare, anunțată de președintele turc.


Citește și : Congresul SUA îl ameninţă pe Erdogan că va plăti ‘foarte scump’ ofensiva lansată în Siria

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a declarat sâmbătă că țara sa va lansa o operațiune militară în nord-estul Siriei, după ce a acuzat Statele Unite că nu iau suficiente măsuri pentru a-i îndepărta pe luptătorii kurzi din Siria, de la granița cu Turcia. În acest context, Statele Unite au anunțat că nu vor să fie implicate și au decis retragerea trupelor din nordul Siriei.