DISTRIBUIȚI
Hürriyet Daily News

Administraţia Recep Tayyip Erdogan a avertizat, miercuri, că va riposta militar împotriva autorilor atacului armat care a vizat diplomaţi turci în oraşul kurd irakian Erbil, potrivit mediafax.

„Va fi dată riposta necesară contra celor care au comis acest atac trădător”, a afirmat, miercuri după-amiază, Ibrahim Kalin, purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei Turciei.


Citește și : Peste 550.000 de persoane, afectate de vremea uscată în Sri Lanka

Acţiunile pentru capturarea autorilor atacului „au început”, a precizat oficialul turc, citat de cotidianul Times of Israel.

Ministerul de Externe de la Ankara a confirmat că un diplomat turc „a fost martirizat” în incidentul armat produs în oraşul irakian Erbil.

Incidentul armat a avut loc miercuri în centrul oraşului Erbil, capitala provinciei irakiene Kurdistan, au declarat oficiali din cadrul serviciilor de securitate locale. Indivizi înarmaţi au deschis focul spre un restaurant în care se aflau diplomaţi turci. Conform unor surse citate de agenţia Reuters, trei diplomaţi au fost ucişi în atac.

Citește și : Bulgaria intensifică măsurile de prevenire a răspândirii pestei porcine africane – A început sacrificarea porcilor în apropiere de graniţa cu România