DISTRIBUIȚI
Sputnik International

Ministrul turc al Apărării, Hulusi Akar, a declarat vineri că forțele guvernamentale siriene încalcă un acord de încetare a focului în provincia siriană Idlib, negociat cu Rusia, potrivit Euronews scrie mediafax.

Rusia sprijină forțele loiale președintelui Bashar al-Assad, în timp ce Turcia a oferit asistență unor grupări rebele de-a lungul celor opt ani de război civil în Siria, însă Ankara și Moscova au cooperat pentru încetarea conflictului în zona de nord-vest a țării. În ultimele săptămâni, însă, violențele au crescut în intensitate în Idlib.


Citește și : Salvini : Multe lucruri se vor schimba în Europa după alegerile europarlamentare

„Regimul nu își respectă promisiunile în legătură cu încetarea focului în regiune, în ciuda faptului că există un acord în acest sens”, a declarat ministrul turc al Apărării, Hulusi Akar. El a adăugat că intensificarea violențelor din zonă ar putea duce la o catastrofă umanitară. „Acordul de la Soci (prin care Turcia și Rusia au agreat să inființeze o zonă tampon în Idlib, n.r.) prevede o încetare a focului și asta ne dorim”, a adăugat el.

Ministerul turc al Apărării a anunțat că un grup de lucru format din reprezentanți ai Turciei și Rusiei s-a reunit joi la Ankara pentru a discuta despre situația din Idlib.

Citește și : Preşedintele egiptean Sisi graţiază sute de deţinuţi, majoritatea susţinători ai Frăţiei Musulmane