DISTRIBUIȚI

Justiţia din Belarus l-a condamnat marţi la 18 ani de închisoare pe opozantul Serghei Tihanovski, soţul liderei opoziţiei din această ţară, Svetlana Tihanovskaia, care trăieşte în exil, transmit agenţiile internaţionale de presă, potrivit agerpres.

Potrivit agenţiei oficiale de presă belaruse Belta, citată de Reuters, Tihanovski a fost condamnat pentru că a organizat revolte în masă şi a incitat la ură socială.


Citeşte şi: CUTREMUR puternic în Indonezia (VIDEO) – Black News

Un alt opozant important, Mikola Statkevici, a primit 14 ani de închisoare, iar alţi patru acuzaţi în acelaşi dosar au primit sentinţe de 15 şi 16 ani de închisoare, potrivit presei de stat belaruse, citată de AFP.

Serghei Tihanovski, un video-blogger, a fost închis în mai 2020 în timp ce se pregătea să candideze împotriva liderului belarus Aleksandr Lukaşenko la alegerile prezidenţiale din august.

Citeşte şi: LISTA ROŞIE va fi eliminată după doar două săptămâni – Black News

Svetlana Tihanovskaia a candidat în locul soţului ei la acel scrutin. Ample proteste au avut loc după vot, opoziţia acuzându-l pe Lukaşenko, ieşit câştigător, că a falsificat rezultatul alegerilor.