DISTRIBUIȚI

O instanţă indoneziană a condamnat joi un cleric musulman la patru ani de închisoare pentru că a ascuns rezultatul pe care l-a primit la efectuarea testului pentru depistarea COVID-19 şi a respins o solicitare de acces la această informaţie din partea guvernului, informează DPA, potrivit agerpres.

Această sentinţă a fost a doua pedeapsă cu închisoarea din ultimele luni pentru Muhammad Rizieq Shihab, o personalitate a opoziţiei, extrem de critică la adresa guvernului preşedintelui Joko Widodo.


Citeşte şi: Ministrul brazilian al mediului a demisionat! Este bănuit de implicare în mafia lemnului din Amazonia!

Luna trecută, Shihab şi cinci dintre apropiaţii săi au fost condamnaţi la opt luni de închisoare pentru încălcarea restricţiilor impuse în contextul pandemiei de coronavirus prin organizarea unei nunţi, anul trecut, pentru fiica sa.

În verdictul de joi, judecătorii de la o instanţă din Jakarta l-au găsit pe Shihab vinovat de răspândirea de ştiri false prin negarea faptului că a avut COVID-19.

Acţiunea sa „a provocat tulburări publice”, a declarat judecătorul-şef Khadwanto.

Judecătorul a precizat că Shihab a respins o solicitare din partea grupului de lucru la nivel guvernamental responsabil cu gestionarea pandemiei de a obţine acces la rezultatul testului său pentru depistarea COVID-19, care fusese efectuat la un spital de lângă Jakarta.

Directorul spitalului este, de asemenea, judecat pentru rolul său în presupusa acoperire a clericului.

Citeşte şi: Şapte mitropoliţi greci au fost ATACAŢI cu vitriol

Shihab este fondatorul Frontului apărătorilor islamici, un grup de justiţiari, cunoscut pentru campania sa împotriva viciilor.

După arestarea lui Shihab în luna decembrie, guvernul a anunţat că acest grup era o organizaţie aflată în afara legii, ale cărei activităţi au tulburat ordinea publică, şi că unii dintre adepţii săi au fost implicaţi în acte de terorism.