DISTRIBUIȚI
Twitter

China l-a condamnat pe magnatul imobiliar Ren Zhiqiang, un critic al preşedintelui Xi Jinping, la 18 ani de închisoare pentru mită, relatează DPA şi Reuters, potrivit agerpres.

Sentinţa a fost anunţată marţi de Tribunalul Intermediar Numărul Doi al Poporului din Beijing.


Citeşte şi: Algeria interzice un cunoscut post de televiziune francez

Ren Zhiqiang, fost director al Huayuan, un grup imobiliar de stat, a fost de asemenea amendat cu 4,2 milioane de yuani (619.000 de dolari).

El a fost găsit vinovat de deturnarea şi delapidarea a 111 milioane de yuani (16,3 milioane de dolari) şi pentru că a primit o mită de 1,25 milioane de yuani (184.000 de dolari), conform instanţei.

Ren Zhiqiang a mai fost acuzat de abuz de putere, care ar fi dus la pierderi de 117 milioane de yuani (17,2 milioane de dolari) pentru companii de stat, el profitând de 19,41 milioane de yuani (2,8 milioane de dolari).

Citeşte şi: Adio viaţă de noapte! Anglia îşi ÎNCHIDE mai devreme barurile, pub-urile şi restaurantele

Conform instanţei, Ren Zhiqiang a dat înapoi banii obţinuţi ilegal, „a recunoscut voluntar toate capetele de acuzare”, a acceptat sentinţa şi nu va face apel.

El a fost reţinut în martie după ce l-a numit ‘clovn’ pe Xi Jinping în legătură cu un discurs pe care l-a susţinut preşedintele în februarie despre eforturile guvernului în lupta împotriva coronavirusului.

Ren Zhiqiang a fost exclus din Partidul Comunist în iulie după ce a fost acuzat că „a complotat cu copiii săi pentru a acumula avere fără reţinere”.