DISTRIBUIȚI
keci

O instanță din Kosovo a informat că a condamnat șase persoane, inclusiv o femeie, la închisoare între unul și zece ani pentru că plănuiau să atace trupe NATO și civili în Kosovo, Belgia și Franța, relatează Reuters şi mediafax.

NATO are staționate aproximativ 4.000 de militari în Kosovo, care și-a declarat independența față de Kosovo în 2008. Trupele se află în regiune pentru a ajuta la menținerea păcii în urma războiului încheiat în 1999.


Citeşte şi: Uraganul Dorian a făcut un dezastru istoric în Bahamas: Cel puţin 20 de morţi!

Un procuror a declarat pentru reporteri că suspecții, arestați în urmă cu un an, sunt susținători ai organizației teroriste Stat Islamic, unii ținând legătura cu militanții kosovari care luptă în Siria și Irak.

„Cele șase persoane pregăteau atacuri teroriste în interiorul și exteriorul statului Kosovo, inclusiv asupra Bisericii Ortodoxe din Mitrovița, atacuri teroriste asupra trupelor NATO din Kosovo și alte atacuri în Franța și Belgia”, se arată într-un comunicat al instanței.

Cel puțin 300 de cetățeni kosovari au plecat în Siria încă din 2012 și aproximativ 70 bărbați care luptau alături de grupările militante au fost uciși.

Nu au existat încă atacuri ale organizației Stat Islamic pe teritoriul Kosovo, deși peste 100 de indivizi au fost închiși sau găsiți vinovați că au participat în luptele din Siria și Irak. Unii dintre ei au fost găsiți vinovați pentru plănuirea unor atacuri teroriste în Kosovo.

Vezi şi: Atentat sinucigaş în vecinătatea cartierului general al NATO din Kabul – VIDEO

În luna aprilie, aproximativ 110 kosovari au fost aduși înapoi din Siria, inclusiv 32 de femei și 74 de copii.

Procurorii au informat că la momentul actual investighează aproximativ 200 de suspecți.