DISTRIBUIȚI

Un portughez în vârstă de 76 de ani a fost condamnat luni la 22 de ani şi nouă luni de închisoare pentru uciderea unui bărbat de culoare, asupra căruia a tras şase gloanţe după o altercaţie presărată cu comentarii rasiste, a informat presa locală, relatează AFP, potrivit agerpres.

Tribunalul din Loures, o comună în suburbia capitalei Lisabona, l-a găsit pe acuzat vinovat de omucidere agravată de ura rasială care l-a motivat pe acest veteran al războiului colonial purtat de Portugalia în Angola, între 1963 şi 1974.


Citeşte şi: Şi speriaţi şi cu banii luaţi! Doi nudişti au fugit de un cerb şi s-au rătăcit în pădure! Au fost amendaţi pentru nerespectarea carantinei!

La începutul procesului, Evaristo Marinho a recunoscut faptele comise în plină stradă, pe 25 iulie 2020.

Victima, Bruno Candé, era un actor în vârstă de 39 de ani, născut în Portugalia, provenit dintr-o familie din Guineea-Bissau, o altă fostă colonie africană a ţării iberice.

Citeşte şi: Moscova comentează caustic PIERDEREA unor secrete militare în UK: ‘Agenţii 007 nu mai sunt ceea ce au fost odată’

Cazul a declanşat o vie controversă, poliţia portugheză fiind acuzată că a încercat să ascundă motivaţia rasistă a acestei crime.