DISTRIBUIȚI
kavkaz-uzel.eu

Un tribunal rus a condamnat luni la pedepse cu închisoarea două femei care intenţionau să comită un atentat într-unul dintre cele mai mari centre comerciale din sudul ţării, a anunţat Comitetul de anchetă de pe lângă Parchetul General al Rusiei, relatează AFP, potrivit agerpres.

Tatiana Karpenko şi Natalia Grişina au fost condamnate la 14 ani şi, respectiv, la nouă ani de închisoare pentru că ar fi planificat un atentat la Rostov pe Don (sud) în 2015-2016, a indicat Comitetul de anchetă într-un comunicat. Acestea pregăteau un atentat sinucigaş la un mare centru comercial din respectivul oraş.


Potrivit anchetatorilor, cele două femei ar fi simpatizante ale grupărilor jihadiste Emiratul din Caucaz şi Statul Islamic, căruia primul i-a jurat credinţă.

Citeşte şi: Un american care lupta pentru ISIS a fost prins în Siria

O a treia inculpată a fost deja judecată în acest dosar şi a fost condamnată la trei ani de închisoare după ce şi-a recunoscut vina, conform sursei citate.

Rusia a fost ameninţată în repetate rânduri de către Statul Islamic şi ramura siriană a Al Qaida de la începutul intervenţiei sale militare în Siria, la 30 septembrie 2015, în sprijinul forţelor preşedintelui Bashar al-Assad.

Ţara a fost vizată de mai multe atacuri, între care atentatul din aprilie de la metroul din Sankt-Petersburg, soldat cu 16 morţi, şi atacul cu un cuţit de la Surgut, în Siberia, care a provocat mai mulţi răniţi la mijlocul lunii august.