DISTRIBUIȚI
novosti.rs

Justiţia sârbă a condamnat vineri în primă instanţă la zece ani de închisoare un bărbat găsit vinovat pentru că, în 2014, l-a rănit prin împuşcare pe Milan Beko, un bogat om de afaceri considerat un apropiat al regimului preşedintelui Aleksandar Vucic, informează AFP, potrivit agerpres.

Aleksandar Zdravkovic a fost găsit vinovat pentru această tentativă de asasinat, în timp ce o altă suspectă, Maja Adrovac, care a fost judecată pentru complicitate, a fost achitată din lipsă de probe. Motivele tentativei de asasinat nu au fost clarificate.


Vezi și: Avion PRĂBUȘIT în Canada. Toți cei șapte oameni de la bord au murit! – VIDEO

Beko a fost rănit în faţa locuinţei sale din cartierul rezidenţial Dedinje din Belgrad, cu un glonţ în torace şi un altul în stomac.

În vârstă de 58 de ani, Milan Beko a fost ministru al privatizărilor într-unul dintre guvernele fostului lider forte al Serbiei, Slobodan Milosevic, decedat în 2006, la Haga, unde era judecat pentru crime de război de către justiţia internaţională.

El a fost de asemenea membru al formaţiunii JUL (de stânga), partidul soţiei lui Slobodan Milosevic, Mira Markovic.

Citește și: Siria anunță un buget colosal pentru 2020 cu un deficit uriaș

Milan Beko a intrat în afaceri cu o agenţie de relaţii publice, Spektra, după care şi-a creat propria firmă, DiBek, activă în import-export.

El a primit ca propunere din partea regimului lui Vucic să preia căile ferate sârbe şi să încerce să redreseze situaţia economică dezastruoasă a acestei companii naţionale, dar a declinat oferta.