DISTRIBUIȚI
Publika.md

Cancelarul german Angela Merkel, care a depus jurământul miercuri pentru al patrulea său mandat, va face o vizită la Varşovia luni, au anunţat televiziunea publică poloneză şi agenţia PAP, transmite AFP, conform agerpres.

Potrivit presei poloneze, care citează informaţii din surse diplomatice, Varşovia va fi a doua capitală europeană vizitată de Merkel.


Citește și : Pakistan : Atentat sinucigaş în apropierea unui post de control al poliţiei. Cinci poliţişti şi patru civili au murit

Vineri, cancelarul german urmează să meargă la Paris pentru a avea „o întâlnire de lucru” cu preşedintele francez, Emmanul Macron, a anunţat Palatul Elysee.

Premierul polonez Mateusz Morawiecki a vizitat Berlinul la mijlocul lunii februarie, pentru a încerca să relanseze relaţiile cu Germania, tensionate după ascensiunea la putere, în 2015, la Varşovia, a conservatorilor naţionalişti.

La nivel economic şi comercial, cooperarea bilaterală este bună – Polonia fiind unul dintre partenerii cei mai importanţi pentru Germania -, dar dosare spinoase din istorie opun cele două ţări, notează AFP.

Conservatorii Partidului Dreptate şi Justiţie (PiS) nu exclud posibilitatea revenirii la problema reparaţiilor de război pentru grelele pierderi suferite în timpul celui de-al doilea conflict mondial, un dosar care, în opinia Berlinului, este o chestiune închisă.

Citește și : Slovacia : Premierul Robert Fico a demisionat