DISTRIBUIȚI
Forbes

Cancelarul german Angela Merkel urmează să primească Fulbright Prize for International Understanding (Premiul Fullbright pentru Înţelegere Internaţională), a anunţat marţi Asociaţia Fulbright, reatează dpa, scrie Agerpres.

„Cu acest premiu, Asociaţia Fulbright o onorează pe cancelarul Merkel pentru conducerea ei remarcabilă, compasiune şi angajamentul puternic faţă de înţelegerea reciprocă, cooperarea internaţională şi pace”, se arată într-un comunicat al organizaţiei neguvernamentale.


Citește și : Ajutor în valoare de 1 milion de euro pentru comercianţii parizieni afectați de protestele ”vestelor galbene”

Premiul va fi înmânat la Berlin, la 28 ianuarie, fiind pentru prima dată în 25 de ani când o astfel de ceremonie are loc în afara Statelor Unite.

Anterior, prestigiosul premiu a fost primit de Nelson Mandela, foştii preşedinţi americani Jimmy Carter şi Bill Clinton şi de către organizaţia Doctori fără Frontiere.

Potrivit asociaţiei educaţionale şi de schimb cultural, ”premiul recunoaşte şi recompensează contribuţiile remarcabile în ceea ce priveşte eforturile popoarelor, culturilor sau naţiunilor pentru o înţelegere mai bună”. Programul Fulbright a fost înfiinţat la iniţiativa lui William Fulbright, fost senator de Arkansas.

Merkel, care a fost la putere din 2005, a afirmat recent că cel de-al patrulea mandat de cancelar va fi ultimul.

Citește și : Sullivan : Rusia se amestecă în politica Balcanilor

Ea a câştigat Medalia prezidenţială a Libertăţii în 2011 şi a fost numită Persoana Anului de către revista Time în 2015. Cancelarul Merkel va rosti alocuţiunea de deschidere la Harvard University în luna mai.