DISTRIBUIȚI

Cancelarul german Angela Merkel va asista la funeraliile fostului preşedinte George H.W. Bush, care vor fi organizate miercuri la Catedrala Naţională din Washington, a anunţat luni purtătorul de cuvânt al şefei guvernului german, relatează dpa, potrivit agerpres.

Merkel va sosi marţi la Washington şi va participa miercuri la serviciul funerar, înainte de a reveni imediat la Berlin. Cancelarul german va transmite din partea Germaniei condoleanţe poporului american, a precizat sursa citată.


Citeşte şi: Un avion al ONU va evacua rebelii houthi răniţi în Yemen

Întrebat dacă sunt planificate întâlniri în marja funeraliilor, purtătorul de cuvânt Steffen Seibert a declarat că rămâne de văzut dacă va apărea vreo oportunitate înainte sau în timpul serviciului funerar.

George H.W. Bush, un susţinător ferm al reunificării Germaniei în timpul mandatului său, a încetat din viaţă la locuinţa sa din Houston vineri, la vârsta de 94 de ani.

Citeşte şi: CĂLĂUL jihadiştilor a fost lichidat în Siria

În scrisoarea sa de condoleanţe, Merkel l-a numit pe Bush ‘un noroc în istoria Germaniei’, lăudând rolul acestuia în relaţiile transatlantice.