DISTRIBUIȚI

sursa foto:  Golden Rural

Cancelarul Angela Merkel a recunoscut marţi că Germania a rămas în urmă la capitolul infrastructurii digitale şi a promis că, dacă va câştiga alegerile legislative din septembrie, îmbunătăţirea conexiunii la internet va fi ‘una dintre marile priorităţi’ ale viitorului guvern, informează agenţia EFE.

Ea a făcut această menţiune în discursul rostit la deschiderea Gamescom, unul dintre marile târguri mondiale pentru jocuri video, care se desfăşoară în oraşul Koln până duminică.


În discursul transmis în direct prin internet, Angela Merkel a mai promis că va susţine dezvoltarea internetului prin fibră optică şi îmbunătăţirea conectivităţii în zonele rurale.

Şefa guvernului de la Berlin a vorbit şi despre importanţa dezvoltării unei pieţe digitale unice în Uniunea Europeană, aşa cum cer şi companiile din sectorul tehnologiei informaţiei.

Cât despre jocurile video, sector care în prima jumătate a anului în curs a avut în Germania o cifră de afaceri de aproximativ un miliard de euro, Angela Merkel l-a descris drept un ‘bun cultural’ şi un ‘vector de inovaţie’ pentru economia Germaniei.