DISTRIBUIȚI

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, şi regele Iordaniei, Abdullah al II-lea, au pledat, marţi, pentru ajungerea rapidă la un armistiţiu între Israel şi grupurile islamiste palestiniene, precum şi pentru reluarea negocierilor de pace în conflictul israelo-palestinian, informează mediafax.

Angela Merkel a avut, marţi, o discuţie prin videoconferinţă cu regele Abdullah al II-lea al Iordaniei.


Citește și : Poliţia britanică caută într-o pivniţă o victimă a unui criminal în serie

„Cancelarul Angela Merkel a discutat astăzi cu regele Abdullah al II-lea al Iordaniei despre actuala situaţie din Orientul Mijlociu. Amândoi au fost de acord că trebuie susţinute iniţiativele pentru un armistiţiu, dar şi că trebuie create condiţiile pentru reluarea negocierilor politice”, anunţă Guvernul de la Berlin, conform unui comunicat postat pe site-ul propriu, vizualizat de MEDIAFAX.

Angela Merkel l-a sunat luni pe premierul în funcţie al Israelului, Benjamin Netanyahu. Cancelarul Germaniei a condamnat atacurile cu rachete lansate din Fâşia Gaza şi a exprimat speranţa că se vor opri rapid confruntările militare.

Citește și : Peste 50 de migranţi au dispărut în valurile Mediteranei

Confruntările între Israel şi grupurile islamiste din Fâşia Gaza continuă. În Fâşia Gaza, bilanţul raidurilor aeriene israeliene este de cel puţin 212 morţi şi aproximativ 1.500 de răniţi.

În Israel, bilanţul atacurilor cu rachetă este de cel puţin 12 morţi şi peste 500 de răniţi. Alte aproximativ 200 de persoane au fost rănite în violenţele interetnice din Israel sau în urma confruntărilor cu palestinieni în Cisiordania.