DISTRIBUIȚI
Die CDU-Vorsitzende und Bundeskanzlerin Angela Merkel geht am Montag (14.11.2011) in Leipzig auf dem CDU-Parteitag an einem CDU-Logo vorbei. Vom 14.-15.11.2011 findet in Leipzig der 24. Bundesparteitag der CDU statt. Foto: Peter Kneffel dpa/lsn +++(c) dpa - Bildfunk+++

Fostul cancelar Angela Merkel nu va deveni preşedinte onorific al Uniunii Creştin-Democrate (CDU), a anunţat vineri preşedintele CDU, relatează dpa, potrivit agerpres.

Liderul CDU, Armin Laschet, a declarat pentru canalul RTL/ntv că există preocupări că un astfel de rol nu mai are sens.


Citeşte şi: Marea Britanie intenționează să renunțe la legea de autoizolare COVID-19 – Black News

„Angela Merkel a ajuns şi ea la decizia că nu mai este o poziţie care să se potrivească acestor timpuri. Nu avem un preşedinte onorific. Asta este o tradiţie din trecut care nu există acum la nivel federal”, a spus Laschet.

Laschet, care a condus CDU la cel mai prost rezultat în alegeri în septembrie anul trecut, va renunţa în curând la preşedinţia partidului. Succesorul său Friedrich Merz ar urma să fie ales în cadrul unei conferinţe online a partidului sâmbătă.

Angela Merkel nu a contestat rezultatul alegerilor din septembrie, retrăgându-se din politică după 16 ani la timona celei mai mari economii din Europa.

Citeşte şi: Patru belaruşi sunt INCULPAŢI la New York în cazul avionului deturnat – Black News

Armin Laschet a a atras atenţia asupra faptului că „ultimul preşedinte onorific a fost Helmut Kohl, care a apoi a demisionat din această funcţie”.

Kohl, predecesorul şi mentorul lui Merkel, a demisionat din post în 2000 din cauza unei afaceri de deturnare de fonduri.