DISTRIBUIȚI
rp-online.de

Cancelarul german Angela Merkel, care a sosit joi seara la Washington, a fost primită vineri la Casa Albă de preşedintele Donald Trump cu un sărut pe fiecare obraz, relatează dpa, potrivit agerpres.

Angela Merkel, purtând o jachetă albastră, şi Donald Trump, îmbrăcat în obişnuitul său costum bleumarin, au făcut schimb de amabilităţi, au zâmbit şi i-au salutat pe fotoreporteri, la venirea cancelarei la Casa Albă.


Citește și : Rusia este implicată de peste un deceniu în mod agresiv într-un război informaţionalîmpotriva Occidentului

Cei doi s-au îndreptat apoi spre Biroul Oval, unde vor purta convorbiri, după care au prevăzut un dejun de lucru.

„Abia aştept întâlnirea de azi cu cancelarul german Angela Merkel. Avem atâtea de discutat şi atât de puţin timp! Va fi bine pentru cele două măreţe ţări ale noastre” – a transmis Trump mai devreme pe Twitter.

Deplasarea Angelei Merkel la Washington, care durează doar o zi, are loc după vizita de stat de trei zile în capitala SUA a preşedintelui francez Emmanuel Macron, care în pofida „complicităţii” afişate cu liderul de la Casa Albă nu pare să fi reuşit să obţină concesii în două importante dosare – a-l convinge pe preşedintele american să renunţe la impunerea de taxe vamale pentru importurile de oţel şi aluminiu din Uniunea Europeană şi să nu abandoneze acordul strategic privind programul nuclear iranian.

Citește și : Rusia : FSB a dejucat un plan de atacuri al organizaţiei Statul Islamic la Moscova