DISTRIBUIȚI

Cancelarul federal german Angela Merkel a declarat marţi că doreşte „să lupte până la capăt” pentru a obţine un acord asupra unei ieşiri ordonate a Marii Britanii din Uniunea Europeană (UE), informează AFP şi Reuters, potrivit agerpres.

„Voi lupta până la capăt înainte de data limită de 29 martie, ca să ajungem la o ieşire ordonată (a Marii Britanii din UE). Nu avem mult timp, dar încă mai sunt câteva zile”, a declarat cancelarul federal german în cadrul unei conferinţe de presă la Berlin.


Citeşte şi: În plină campanie electorală, preşedintele sud-african a rămas blocat într-un tren de navetişti 

Întrebată dacă este gata să-i ofere premierului britanic Theresa May un nou acord asupra Brexit, Merkel a declarat că „a notat cu interes” o decizie formulată de preşedintele Parlamentului britanic, conform căreia May trebuie să-şi modifice acordul său respins de două ori pentru a-l supune la un al treilea vot.

Guvernul britanic nu va putea supune încă o dată la vot în parlament acordul privitor la Brexit fără a-i aduce modificări substanţiale, a anunţat luni preşedintele Camerei Comunelor, John Bercow.

Citeşte şi: Jihadiştii islamişti ameninţă cu răzbunarea atacului terorist din Noua Zeelandă

„Acum, vom vedea ce ne va spune Theresa May, care sunt dorinţele ei – vom încerca să răspundem la ele. Vom urmări cu mare atenţie cum va reacţiona guvernul britanic la ceea ce s-a spus ieri în Parlament”, a adăugat ea.

Britanicii au votat în iunie 2016 în favoarea ieşirii din blocul comunitar, dar fără a cunoaşte termenii în care se va materializa acest „divorţ” de Uniunea Europeană.