DISTRIBUIȚI
Publika.md

Angela Merkel efectuează joia şi vinerea viitoare o vizită la Atena, la cinci ani de la ultima sa vizită în Grecia, marcată de manifestaţii ostile privind austeritatea impusă acestei ţări aflate în criză la acea vreme, a anunţat vineri Cancelaria, relatează AFP, potrivit news.ro .

Conducătoarea conservatoarea urmează să se întâlnească cu premierul elen Alexis Tsipras, care înfruntă anul acesta alegeri legislative în care partidul său, Syriza (stânga radicală), este departe de a fi favorit.


Citește și : Trump, protagonist „Game of Thrones” pe Instagram: „The Wall is Coming”

Cei doi lideri urmează să abordeze probleme ”europene şi internaţionale”, potrivit unei purtătoare de cuvânt a Guvernului german, Martina Fietz.

După opt ani de cură de austeritate dratică, Grecia a ieşit în august din cadrul unor planuri de ajutorare şi a reînceput să se finanţeze singură.

Vizite în Grecia ale lui Merkel – în aprilie 2014 şi mai ales în octombrie 2012, foarte nepopulară în această ţară atunci – au fost marcate de defilarea a zeci de mii de manifestanţi antiausteritate, la Atena.

Aceste manifestaţii, în cursul cărora au fost agitate panouri care îi comparau pe liderii germani cu nazişti, au devenit simbolul respingerii planurilor de restricţii bugetare impuse Europei de Sud îndatorate de către ţări bogate precum Germania.

Însă cele două ţări s-au mai apropiat de atunci.

Citește și : Partidul nord-irlandez DUP anunţă că nu va vota în favoarea acordului de Brexit obţinut de Theresa May