DISTRIBUIȚI
The Times

Cancelarul german, Angela Merkel, s-a folosit de ocazia oferită de o mare adunare religioasă, Congresul Catolic, pentru a reafirma vineri angajarea ţării pentru cooperare internaţională, relatează agenţia DPA, potrivit agerpres.

”Am ales să întărim multilateralismul, şi în momente dificile”, a declarat Merkel în faţa celor prezenţi la Congresul Catolic, a cărui temă în acest an este pacea, eveniment ce are loc în oraşul german Münster (vest).


Citește și : UE îi cere Muntenegrului să investigheze cu atenţie atacul asupra jurnalistei de investigaţii Olivera Lakic

”Aceasta este sarcina care se află acum în faţa noastră, mai presantă ca niciodată”, a adăugat Angela Merkel, referindu-se la decizia preşedintelui american, Donald Trump, de retragere a SUA din acordul internaţional privind programul nuclear iranian, decizie anunţată la începutul acestei săptămâni.

Aproximativ 70.000 de vizitatori sunt aşteptaţi să participe la evenimentul de la Münster, ce se încheie duminică şi care reprezintă cea mai mare adunare laică a catolicilor din Germania.

Printre cei mai de seamă participanţi la Congresul Catolic de la Münster se află preşedintele Columbiei, Juan Manuel Santos, laureat al Premiului Nobel pentru Pace, şi preşedintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier.

Citește și : Preşedintele comitetului ce acordă premiile Pulitzer demisionează după acuzațiile de hărţuire sexuală