DISTRIBUIȚI
Polygon

Cancelarul german Angela Merkel a respins, marţi, cererile de a-i interzice companiei chineze de telecomunicaţii Huawei să furnizeze echipamente pentru reţeaua 5G din Germania, scrie Politico, potrivit Agerpres.

„Sunt două lucruri în care nu cred. Unul, să discuţi aceste probleme de securitate foarte sensibile în public şi doi, să excluzi o companie doar pentru că provine dintr-o anumită ţară”, a afirmat Merkel într-un discurs ţinut la Berlin.


Citește și : Panică pe aeroportul din Teheran: Un avion a luat foc la aterizare

„Guvernul a informat că abordarea noastră nu va fi să excludem o companie, ci mai degrabă să avem anumite cereri pentru toţi competitorii privind această tehnologie 5G”, a adăugat ea.

Germania ia în considerare impunerea unor cereri şi limite puternice pentru Huawei însă guvernul a respins cererile de a interzice complet compania.

Numind China un competitor „sistematic”, Merkel a afirmat că „răspunsul nu poate fi o luptă cu cei care sunt puternici din punct de vedere economic”.

„Trebuie să susţine reguli corecte şi reciproce”, a precizat Merkel adăugând că o abordare europeană asupra acestei probleme ar fi „de dorit”.

Liderii europeni vor participa în aprilie la un summit UE-China privind relaţiile comerciale iar decizia Europei privind eventuale sancţiuni asupra Huawei va reprezenta unul dintre subiectele discuţiilor.

Citește și : Reuniune PPE: Fidesz – decizie crucială