DISTRIBUIȚI
FAZ

Cancelarul german Angela Merkel a condamnat uciderea jurnalistului saudit Jamal Khashoggi în cei mai puternici termeni posibili în cadrul unei convorbiri telefonice cu regele Salman al Arabiei Saudite şi a promis măsuri adecvate în răspuns la această situaţie, a anunţat cancelaria, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

Merkel „a arătat clar că parcursul exact al evenimentelor trebuie clarificat”, a indicat cancelaria, potrivit unui comunicat difuzat după convorbirea celor doi lideri.


Citește și : Putin vrea un control mai strict în domeniul vânzărilor de arme în Rusia după masacrul de la liceul din Crimeea

„Cancelarul german a cerut Arabiei Saudite să asigure o investigaţie rapidă,transparentă şi credibilă. Merkel a subliniat că toţi cei responsabili trebuie să fie traşi la răspundere”, se arată în comunicat.

Jamal Khashoggi (59 de ani), un editorialist ce colabora cu cotidianul american The Washington Post, a fost ucis pe 2 octombrie în consulatul general al ţării sale din Istanbul. În zilele care au urmat dispariţiei lui Khashoggi, ziare turceşti au relatat că anchetatorii turci au intrat în posesia unor înregistrări video şi audio care arată că jurnalistul a fost torturat, ucis şi apoi corpul său a fost dezmembrat.

Citește și : Alegeri prezidenţiale în Georgia: Salome Zurabişvili are mari şanse să devină preşedinte