DISTRIBUIȚI
dpa

Cancelarul german Angela Merkel a amânat pentru data de 15 februarie întâlnirea programată pentru miercuri cu şeful guvernului italian, Paolo Gentiloni, după ce blocul său conservator CDU/CSU a convenit, după negocieri maraton, un acord privind reînnoirea ‘marii coaliţii’ şi formarea unui nou cabinet cu social-democraţii (SPD), transmite dpa, potrivit agerpres.

Discuţiile dintre Merkel şi Gentiloni, amânate iniţial doar pentru câteva ore, vor avea loc joi, 15 februarie, au confirmat birourile celor doi şefi de guvern.


Citeşte şi: Trump a rămas impresionat de ce a văzut în Franţa şi a cerut Pentagonului o paradă militară de proporţii

Paolo Gentiloni şi-a scurtat vizita oficială în Germania după ce a rostit un discurs la Universitatea Humboldt cu privire la relaţiile italo-germane şi la Uniunea Europeană, în care a salutat acordul de coaliţie convenit la Berlin, considerându-l ‘important’ pentru viitorul Europei.

Prim-ministrul italian se află în mijlocul campaniei electorale pentru alegerile parlamentare de la 4 martie. Formaţiunea sa, Partidul Democrat, aflată la guvernare, este devansată în sondaje de Mişcarea Cinci Stele, populistă, şi de o coaliţie de dreapta condusă de fostul premier Silvio Berlusconi.