DISTRIBUIȚI
scmp

Familia angajatului consulatului Marii Britanii în Hong Kong care fusese arestat în China a anunţat sâmbătă că tânărul a revenit în fosta colonie britanică, informează AFP şi CNN, scrie agerpres.

Simon Cheng dispăruse pe 8 august în cursul unei călătorii de afaceri la Shenzhen, oraş la frontiera cu Hong Kong. Guvernul chinez a anunţat în cele din urmă că angajatul consular era arestat pentru 15 zile.


Citește și : Lanț uman de protest la Hong Kong – VIDEO

„Simon Cheng a revenit în Hong Kong”, a anunţat sâmbătă familia sa pe Facebook, precizând că bărbatul îşi va lua „timp pentru a se odihni şi recupera”.

„Salutăm eliberarea lui Simon Cheng şi suntem încântaţi că s-a putut reuni cu familia sa’, a declarat pentru AFP o purtătoare de cuvânt a Foreign Office. ‘Vom continua să-i acordăm sprijin’, a adăugat ea, menţionând că Simon Cheng şi familia sa au cerut să le fie respectată viaţa privată.

Presa chineză a scris că motivul arestării lui Simon Chen este faptul că acesta „a solicitat serviciile unor prostituate”.

Tânărul de 28 de ani a respins pe pagina sa de Facebook toate acuzaţiile împotriva sa, numindu-le ‘total fabricate’.

Citește și : Migranții de pe nava Ocean Viking au primit autorizația de debarcare pe coasta malteză

Relaţiile dintre Beijing şi Londra sunt tensionate după declanşarea de ample manifestaţii, în urmă cu doua luni, în fosta colonie britanică, restituită Chinei în 1997 în urma unui acord care îi conferă o semiautonomie.