DISTRIBUIȚI
Desteptarea

Angajatori din 17 state europene au aproape 900 de posturi vacante în reţeaua Eures, cele mai multe fiind în Portugalia, Malta şi Germania. În Portugalia sunt disponibile 330 de locuri de muncă pentru culegători de zmeură, mure şi afine, în timp ce în Malta sunt 161 de locuri de muncă pentru şoferi de autobuz, ingineri şi tehnicieni. De asemenea, angajatorii din Germania oferă 96 de locuri de muncă pentru şoferi de camion, electricieni, zidari sau mecanici. Cele mai puţine locuri de muncă sunt în Irlanda, Polonia, Slovenia, Norvegia şi Suedia.

Potrivit Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), în Portugalia sunt disponibile 330 de locuri de muncă, dintre care 300 pentru culegători de zmeură şi 30 pentru culegători de zmeură, afine şi mure, iar în Malta sunt 161 de locuri de muncă, dintre care 150 pentru şoferi de autobuz, opt pentru tehnicieni proces şi trei pentru ingineri sistem software.


Angajatorii din Germania caută să angajeze pe 96 de posturi de: şofer camion (10), programator PLC (10) şi personal în domeniul gastronomiei de sistem (10). Sunt disponibile câte patru posturi pentru betonist, excavatorist, montator izolaţii clădiri, electrician şi specialist sisteme canalizare. Sunt câte trei posturi vacante pentru operator utilaje pentru construcţii şi zidar (izolaţii clădiri), câte două pentru bucătar, lucrător în construcţii, maistru construcţii de drumuri, maistru construcţii reţele de cabluri, maistru hidroizolaţii clădiri, operator maşini şi şofer de autobuz. Angajatorii mai au nevoie de câte instalator clădiri, instalator/montator ţevi, maistru construcţii civile, manager front office, manager în construcţii, mecanic instalaţii de climatizare şi refrigerare, mecanic instalaţii sanitare, termice/de climatizare, menajeră şefă, montator acoperişuri, muncitor în construcţii din beton armat, ospătar, operator pompe de beton şi sudor.

În Cehia sunt disponibile 58 de locuri de muncă pentru şlefuitor, pilitor (20), forjor (15), operator CNC (15), şofer tir internaţional (5), electrician (unul), tehnician frigidere (unul), tehnician maşini pentru prelucrarea produselor din plastic (unul), în timp ce angajatorii din Marea Britanie au disponibile 56 locuri de muncă, dintre care 50 pentru măcelari, tranşatori, fasonatori, împachetatori carne, cinci ingrijitori persoane la domiciliu şi un supervisor podgorie.

În Italia şi Slovacia sunt vacante câte 40 de locuri de muncă pentru îngrijiori la domiciliu, respectiv pentru operator producţie, iar Belgia oferă 34 de locuri de muncă, dintre care şase pentru operator CNC, trei pentru şofer de camion, două pentru electrician întreţinere şi reparaţii şi câte unul pentru bucătar restaurant de afaceri, electrician rezidenţial, inginer dezvoltare, inginer de calitate industrial, inginer producţie, inginer materiale, inginer aplicaţie, instalator instalaţii tehnico-sanitare şi de gaze, magaziner, mecanic autoturisme, montator semnalizare de cale ferată, montator linie superioară cale ferată, operator maşină de îndoit cu forma liberă, proiectant mecanic, operator/ambalator în industria alimentară, operator turnare metale, programator CNC, sudor semi automat, stivuitorist, şofer cu experienţă în utilizarea macaralei, tehnician de întreţinere şi instalare, tehnician hvac şi tehnician testare.

În Spania sunt disponibile 14 locuri de muncă, dintre care 10 pentru sudori, trei pentru tehnicieni şi unul pentru montator structuri (panouri) metalice. De asemenea în Finlanda, Luxembrug şi Ungaria sunt câte 10 locuri de muncă, pentru măcelar-tranşator carne de pui, respectiv senior tehnician Chrome şi lăcătuş (cinci) şi sudor (cinci).

Cele mai puţin locuri de muncă disponibile sunt în Suedia, Norvegia, Slovenia, Polonia şi Irlanda, astfel: trei pentru tehnician sistem Mercedes-Benz şi două pentru specialist componente auto în Suedia, trei pentru montator acoperişuri şi două pentru frizeri în Norvegia, două pentru îngrijitor curăţenie, şi câte unul pentru inginer mecanic şi reprezentant (consultant) vânzări online maşini second-hand în Slovenia, două pentru vânzător şi specialist în servicii clienţi în Polonia şi unul personal auxiliar de asistenţă medicală/îngrijitor la domiciliu în Irlanda.