DISTRIBUIȚI
Digi Sport

Angajaţii pompelor funebre municipale din Madrid au organizat o grevă de 24 de ore duminică pentru a cere personal suplimentar ca să facă faţă creşterii preconizate a numărului de decese din cauza pandemiei de COVID-19 care se manifestă cu al doilea val, informează AFP, potrivit agerpres

Zeci de angajaţi ai pompelor funebre s-au adunat la intrarea în cimitirul Carabanchel, din sudul Madridului, în această duminică a tuturor sfinţilor, când familiile merg în mod tradiţional la mormintele rudelor, şi i-au cerut primarului Madridului, Jose Luis Martinez-Almeida, să demisioneze


Citește și : Macron: Musulmanii pot fi ‘şocaţi’ de caricaturile cu profetul Mohamed, dar că ele nu justifică violenţa

Compania de servicii funerare municipală are nevoie de cel puţin 15-20 de angajaţi suplimentari pentru a face faţă creşterii numărului de decese cauzate de boala COVID-19 şi pentru a evita „improvizaţia” care a prevalat în timpul primului val, a declarat Manuel Carmona, un responsabil sindical.

În perioada de vârf a primului val al pandemiei, la sfârşitul lunii martie şi în aprilie, a trebuit să se aştepte cinci până la şase zile pentru înmormântare, iar incinerările au trebuit să fie efectuate în oraşe situate la sute de kilometri distanţă, din lipsă de mijloace. Patinoarul din Madrid a trebuit să fie folosit pe post de morgă improvizată pentru victimele coronavirusului, a amintit Carmona.

„Nu vrem să fim complici în această iresponsabilitate”, a adăugat el.

Pompele funebre din Madrid administrează 14 cimitire, inclusiv Carabanchel, unul dintre cele mai mari, precum şi două morgi şi două crematorii. Are 478 de angajaţi, care au mai făcut o grevă de 24 de ore în septembrie, în jurul aceloraşi preocupări.

În pofida numeroaselor restricţii impuse în Spania din iulie, infecţiile au crescut. Vineri, Ministerul Sănătăţii a raportat 25.595 de cazuri noi confirmate, cea mai mare cifră de la începutul celui de-al doilea val al pandemiei.

Citește și : Ciocniri între manifestanţi împotriva restricţiilor şi poliţie în Spania şi Italia

Capacitatea de primire a cimitirelor din Madrid pentru Ziua Tuturor Sfinţilor, de la acest sfârşit de săptămână, a fost redusă la jumătate în acest an din cauza pandemiei, iar grupurile de vizitatori au fost limitate la maximum şase persoane.

Pentru a pune în aplicare regulile, primăria a anunţat desfăşurarea a până la 300 de poliţişti municipali şi a două drone.

Afişe puse la intrarea în cimitirul Carabanchel au îndemnat oamenii să-şi reducă vizita şi să-şi aducă propria apă pentru flori, pentru a evita atingerea fântânilor. Dar în interior se vedeau mai multe grupuri de peste şase persoane adunate în jurul mormintelor. Unii vizitatori au adus scaune pliabile pentru a se aşeza.