DISTRIBUIȚI
Reuters

Trei angajaţi militari ai Casei Albe ar fi avut contacte necorespunzătoare cu femei străine în timp ce îl însoţeau pe preşedintele american Donald Trump în turneul de luna aceasta din Asia, a relatat marţi cotidianul Washington Post, citat de Reuters şi EFE.

Cei trei ofiţeri ai armatei, care lucrau pentru Agenţia de Comunicaţii a Casei Albe, au fost mutaţi ulterior din posturi, conform Washington Post, care citează oficiali la curent cu această situaţie.


Un oficial american a confirmat pentru Reuters, sub protecţia anonimatului, că incidentul a avut lor în Vietnam.

Pentagonul a refuzat să ofere detalii, dar a recunoscut că investighează această chestiune.

„Suntem la curent cu incidentul, care este acum sub investigaţie”, a spus purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Mark Wright.

Agenţia de Comunicaţii a Casei Albe oferă servicii de informare şi sprijin în comunicare preşedintelui şi subordonaţilor acestuia, conform site-ului său.

Patru angajaţi militari din aceeaşi echipă de la Casa Albă au fost de asemenea acuzaţi de comportament necorespunzător în timpul unei vizite din luna august a vicepreşedintele Mike Pence în Panama, a mai relatat Washington Post, citând oficiali americani.

Cei patru bărbaţi, doi din cadrul armatei şi doi din cadrul Air Force, au fost acuzaţi că au dus femei străine după program într-o zonă de securitate înainte de sosirea lui Pence, au spus oficialii citaţi de cotidianul american.