DISTRIBUIȚI
AP

Omul de afaceri american Andrew Yang, care candidează la alegerile primare democrate, a promis joi să doneze 1.000 de dolari pe lună timp de un an pentru 10 familii alese la întâmplare, pentru a-şi promova ideea de venit minim universal, potrivit AFP, transmite şi agerpres.

‘Când donaţi bani unei campanii prezidenţiale, ce se întâmplă? Politicianul cheltuieşte banii pentru publicitate şi consultanţă şi speraţi să funcţioneze’, a declarat antreprenorul de 44 de ani în deschiderea unei dezbateri la Houston între candidaţii la învestitura democrată pentru prezidenţialele din 2020.


Citeşte şi: Americanii vor dezvălui numele unui suspect care ar dovedi implicarea saudită în atacurile 9/11

‘Este timpul să ne încredem unul în altul’, a afirmat Andrew Yang, angajându-se să acorde un ‘dividend gratuit (numele dat iniţiativei sale privind venitul minim universal) de 1.000 de dolari pe lună timp de un an întreg la zece familii americane’.

Yang, fiul unor imigranţi din Taiwan, îi trimite pe cei interesaţi pe site-ul său de internet, unde pagina principală îi invită să-şi introducă datele de contact în speranţa de a beneficia de acest venit.

Citeşte şi: Reporteri fără Frontiere premiază jurnaliste persecutate de Arabia Saudită, Malta şi Vietnam

Puţin cunoscut la începutul campaniei, el a reuşit să trezească interesul şi în prezent adună 3% din intenţiile de vot în sondaje.