DISTRIBUIȚI
deschide.md

Primarul general al oraşului Chişinău, Andrei Năstase, din partea Blocului ACUM (PAS plus PPDA), a semnat o dispoziţie potrivit căreia Adrian Talmaci va exercita atribuţiile de primar general până la validarea mandatului lui Ion Ceban, de la Partidul Socialiştilor din Republica Moldova (PSRM), ales în urma scrutinului de duminică, transmite miercuri MOLDPRES, potrivit agerpres.

Dispoziţia a fost semnată întrucât, potrivit deciziei Curţii de Apel Chişinău din 8 octombrie, Andrei Năstase este primar al capitalei ales în urma scrutinului din 2018 şi urma să ocupe această funcţie până la validarea mandatului noului edil.


Vezi și : Un politician pro-Beijing a fost atacat cu cuțitul în Hong Kong – VIDEO

Marţi însă, Năstase a anunţat că în scurt timp îşi va relua activitatea de ministru al Afacerilor Interne şi l-a desemnat la conducerea primăriei pe Adrian Talmaci.

Talmaci, care este secretar interimar al consiliului municipal Chişinău, a ocupat şi până în prezent funcţia de primar interimar al capitalei, după ce Ruslan Codreanu, cel care a asigurat interimatul funcţiei, a fost demis.

Citește și: Armata SUA va folosi inteligenţa artificială ‘în mod legal și etic’

În urma turului al doilea al alegerilor, primar al municipiului Chişinău a devenit Ion Ceban, pentru care au votat peste 52% dintre locuitorii capitalei Republicii Moldova.

Potrivit Codului Electoral, Consiliul Electoral de Circumscripţie prezintă procesele-verbale cu privire la rezultatele alegerilor către judecătoria de sector, iar instanţa, în termen de 10 zile, confirmă sau infirmă legalitatea alegerilor şi totodată decide asupra validării mandatele consilierilor şi primarilor aleşi.