DISTRIBUIȚI
dpa

Anchetatorii germani au anunţat că în prezent nu există dovezi că bărbatul suspectat de a fi provocat în mod deliberat ciocniri în lanţ pe o autostradă din Berlin marţi seara este membru al unei organizaţii teroriste, informează dpa, scrie agerpres.

Suspectul irakian în vârstă de 30 de ani trebuie să se prezinte în faţa unui judecător miercuri pentru a fi pus sub acuzare de tentativă de omor, potrivit unei declaraţii a poliţiei şi procurorilor din capitala Germaniei.


Citește și : Noi proteste violente la Portland după săptămâni de manifestaţii în general paşnice

Aceştia au descris accidentele ca fiind „atacuri ţintite, în special asupra motocicliştilor, uneori cu consecinţe grave”.

„Declaraţiile făcute de acuzat după acţiunile sale sugerează un motiv religios-islamist. Există, de asemenea, indicii de instabilitate psihologică”, se spune în declaraţie.

Autorităţile germane sunt în alertă în ceea ce priveşte pericolul islamist, mai ales după un atentat cu camion-capcană revendicat de gruparea Stat Islamic (SI), care s-a soldat cu 12 morţi, în decembrie 2016 la Berlin. Acest atac jihadist este cel mai sângeros comis vreodată pe teritoriul german. După această dată, autorităţile germane au dejucat circa zece tentative de atentat de acest tip, dintre care două în noiembrie 2019, potrivit poliţiei.

Citește și : Uraganul Genevieve se apropie de sudul Peninsulei Baja California