DISTRIBUIȚI

Biroul francez de anchete şi analize (BEA) a reafirmat vineri că privilegiază ipoteza unui incendiu în cabina de pilotaj a avionului companiei EgyptAir care s-a prăbuşit în estul Mediteranei în mai 2016, provocând moartea celor 66 de persoane aflate la bord, relatează AFP, conform agerpres.

BEA a precizat într-un comunicat că îşi menţine această ipoteză, în pofida faptului că membrii comisiei egiptene de anchetă au anunţat „descoperirea unor urme de explozivi pe rămăşiţe umane”.


Citește și : Doi angajaţi ai Ambasadei Iranului la Haga au fost expulzaţi din Olanda

„Ipoteza privilegiată de BEA este că un incendiu a izbucnit în cabina de pilotaj în timp ce aeronava se afla în urcare către altitudinea de croazieră, incendiu care s-a extins rapid şi a condus la pierderea controlului avionului”, a detaliat biroul francez în comunicat.

De la început, jandarmii şi magistraţii francezi au lucrat asupra ipotezei declanşării unui incendiu la bord, în timp ce autorităţile egiptene au înclinat spre ipoteza teroristă.

Totodată, BEA a afirmat că autorităţile egiptene nu au prezentat un raport final asupra acestui incident şi speră că ancheta va continua „în interesul siguranţei aeriene”.

Zborul MS804 de la Paris spre Cairo s-a prăbuşit în Marea Mediterană la 19 mai 2016 între insula Creta şi coasta de nord a Egiptului, după ce a dispărut brusc de pe ecranele radarelor. Cele 66 de persoane de la bordul avionului Airbus A320, printre care 40 de egipteni şi 15 francezi, şi-au pierdut viaţa.

Citește și : Amnesty International şi magistrați europeni și-au exprimat susţinerea față de Curtea Supremă poloneză