DISTRIBUIȚI
The Times of Israel

Poliţia taiwaneză a descoperit, începând de la mijlocul lunii februarie, trupurile a cel puţin şapte cetăţeni vietnamezi, au anunţat joi autorităţile insulei, care au declanşat o anchetă pentru presupus trafic de fiinţe umane, informează AFP, potrivit agerpres.

Autorităţile Taiwanului şi biroul său de reprezentare în Vietnam vor ajuta familiile vietnameze să identifice cadavrele şi vor ancheta asupra celor ce „exploatează aceste ambarcaţiuni ilegale şi intermediarilor lor”, a declarat Agenţia taiwaneză a poliţiei naţionale.


Citeşte şi: Şapte persoane, între care un turc şi un bulgar, închise în Belgia cu privire la ‘posibile atentate teroriste’

Ea a adăugat că paza de coastă taiwaneză va participa la anchetă.

Asia de Sud-Est este de multă vreme o placă turnantă a traficului de fiinţe umane şi victimele ajung pe ambarcaţiuni în Marea Chinei de Sud, unde naufragiile sunt frecvente, în special în apele situate între Taiwan şi Japonia.

În total, autorităţile insulei autonome au declarat că au găsit cel puţin 20 de cadavre în mare, între 18 februarie şi 29 martie.

Citeşte şi: Beijingul ameninţă Taiwanul, din cauza vizitei preşedintelui taiwanez în SUA – Black News

Cel puţin patru dintre ele sunt în curs de identificare, a anunţat poliţia, în timp ce nouă au fost confirmate ca fiind taiwanezi căzuţi în mare fie accidental, fie în urma unui suicid. Nimic nu arată că decesele cetăţenilor taiwanezi sunt legate de trupurile vietnamezilor descoperite în mare, a adăugat agenţia.

„Vom lucra de asemenea cu serviciile vietnameze competente pentru a continua să urmărim reţelele de trafic ilegal în Vietnam”, a mai informat agenţia.