DISTRIBUIȚI
efe

Autorităţile spaniole au anunţat miercuri că anchetează cu privire la un incident privind Ambasada Coreei de Nord la Madrid, în contextul în care presa scrie despre un asalt al unor persoane care au furat computere, relatează AFP, potrivit News.ro .

Un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne a confirmat că o anchetă este în curs cu privire la ”răni uşoare prezentate de o cetăţeană nord-coreeană pe domeniul public”.


Citește și : Partidul Popular European va analiza posibilitatea excluderii lui Viktor Orban și a partidului său, Fidesz

 

”O anchetă a fost deschisă. Ceea ce putem confirma este că o femeie nord-coreeană a fost preluată după ce a suferit răni uşoare, în stradă, în apropierea Ambasadei” Coreei de Nord, a declarat o sursă din cadrul poliţiei.

Evocând ”circumstanţe sau fapte neobişnuite”, această sursă nu a dezminţit că ancheta este efectuată de către Comisariatul General al Informaţiei, însărcinat cu cazurile cele mai sensibile, aşa cum scrie presa.

”Până acum, nicio plângere nu a fost depusă de către Ambasada Coreei de Nord”, a subliniat această sursă din cadrul poliţiei.

Publicaţia online El Confidencial evocă un asalt al mai multor persoane care au legat şi au pus căluş unor membri ai personalului ambasadei, vineri, timp de câteva ore, după care au luat computere.

Citește și : Cohen : Trump a minţit în legătură cu averea sa