DISTRIBUIȚI
Getty

Oficiali cehi anunţă o investigaţie asupra  comportamentului lucrătorilor vamali după ce aceştia au ţinut 140 de călători timp de mai multe ore pe aeroportul din Praga sub suspiciunea că aveau teste falsificate pentru depistarea coronavirusului, relatează duminică dpa, potrivit agerpres.  

Turiştii, care au ajuns sâmbătă pe aeroportul Vaclav Havel, au fost suspectaţi că şi-au falsificat testele de depistare a COVID-19 şi au fost obligaţi să se supună altor teste înainte să li se permită să intre în Republica Cehă.


Citește și : Proteste la graniţa Belarusului cu Polonia şi Lituania. Se cer sancţiuni împotriva lui Lukaşenko

Ministrul de externe Jakub Kulhanek a anunţat duminică o investigaţie asupra corectitudinii acţiunilor lucrătorilor vamali.

Turiştii, aproape toţi cehi şi în majoritate familii cu copii, au revenit din Tunisia în două avioane şi au fost apoi opriţi de oficialii vamali.

Potrivit tour operatorilor, cei 140 de turişti fuseseră testaţi în Tunisia de un medic ceh, în conformitate cu standardele cehe, înainte de zborul de întoarcere.

Citește și : O biserică ortodoxă sârbă construită ilegal în apropiere de Srebrenica a fost demolată

Poliţiştii de la imigrări susţin că măsura a fost necesară pentru că numeroşi călători au venit în ţară cu teste COVID-19 falsificate.

Totuşi, a fost prima dată când nu doar călători individuali, ci toţi pasagerii unui zbor au fost nevoiţi să se supună unor noi teste, notează dpa.