DISTRIBUIȚI
epa03965099 Leader of ANO 2011 movement Andrej Babis is seen during press conference after post-election government negotiations in Prague, Czech Republic, 25 November 2013. Talks between possible coalition partys Ano 2011, CSSD and KDU-CSL aimed at forming a new Czech government will continues in future days. EPA/FILIP SINGER

Un procuror districtual a pus capăt anchetei pentru presupusă fraudă la adresa premierului Republicii Cehe, Andrej Babis, a relatat luni ziarul Denik N, care citează două surse la curent cu decizia procuraturii, informează Reuters, potrivit agerpres.

Biroul procurorului districtual a declarat că opinia sa în acest caz s-a schimbat, dar a refuzat să ofere şi alte detalii, invocând necesitatea ca părţile să fie mai întâi notificate oficial.


Citește și: Dorian a lovit cu o forță catastrofală Bamahas! NICIODATĂ nu s-a mai întâmplat așa ceva – VIDEO

Poliţia l-a acuzat pe Babis de fraudă cu fonduri europene în valoare de 2 milioane de euro, şeful guvernului fiind suspectat că a ascuns în urmă cu un deceniu – înainte de a intra în politică – adevărata structură de proprietate a unei companii, fapt ce i-ar fi permis să beneficieze de subvenţii europene rezervate întreprinderilor mici.

Ancheta a afectat cariera politică a lui Babis, în condiţiile în care majoritatea partidelor au refuzat să se alăture unui guvern condus de un premier care riscă să fie pus sub acuzare. Partidul ANO, al premierului Babis, a câştigat alegerile generale din 2017.

Citește și: Clădire prăbușită ‘ca un castel de cărți’! 15 oameni au murit!

”Procurorul districtual şi-a prezentat decizia finală în acest caz, în care şi-a schimbat opinia juridică”, a declarat purtătorul de cuvânt al instituţiei, Ales Cimbala. ”Acum, un procuror districtual de rang înalt va revizui decizia pentru a stabili dacă schimbarea de opinie este legală şi dacă se justifică”, a adăugat el.