DISTRIBUIȚI

Comisia guvernului britanic de supraveghere a egalităţii va cere postului BBC să ofere informaţii în legătură cu politica de salarizare a serviciului public de radio şi televiziune, după ce jurnalista Carrie Gracie a demisionat din postul de redactor-şef al redacţiei China, susţinând că doi bărbaţi care fac aceeaşi muncă sunt plătiţi cu cel puţin 50% mai mult decât ea, relatează marţi dpa, potrivit agerpres.

Comisia pentru Egalitate şi Drepturile Omului a declarat că a luat act de faptul că Carrie Gracie s-a plâns în legătură cu „discriminări salariale ilegale la BBC”.


Citeşte şi: După evadarea a nouă deţinuţi, penitenciarele din Berlin angajează peste 100 de gardieni – VIDEO

„Vom cere în scris BBC să ne ofere informaţii despre politica lor de salarizare şi faptele în acest caz individual”, a spus comisia.

„Vom analiza dacă este necesară o acţiune suplimentară pe baza acestei informaţii”, adaugă comisia.

Gracie a postat o scrisoare deschisa pe site-ul ei, condamnând „o cultură salarială secretoasă şi ilegală la BBC”.

Ea a cerut grupului media britanic „să recunoască problema, să îşi ceară scuze şi să instaleze o structură salarială egală, echitabilă şi transparentă”.

Peste 20 de femei care lucrează pentru BBC ca jurnaliste şi prezentatoare şi-au exprimat deja sprijinul pe social media (hashtag-ul #IStandWithCarrie).

Citeşte şi: Două trenuri de pasageri s-au ciocnit în Africa de Sud. Peste 200 de oameni sunt răniţi – VIDEO

În iulie, BBC a publicat pentru prima dată raportul anual al salariilor directorilor şi prezentatorilor săi de top.

Doar o treime dintre ei erau femei şi unele prezentatoare păreau să fie plătite mult mai puţin decât omologii lor de sex masculin.

Tony Hall, directorul general al BBC, a recunoscut că sunt „multe de făcut” cu privire la gen şi diversitate, dar a spus că unele dintre cele mai mari salarii reflectă nevoia de a satisface cererile telespectatorilor de a vedea „cele mai bune staruri la BBC”.