DISTRIBUIȚI
BBC

Aerportul Heathrow din Londra a anunţat duminică lansare unei anchete interne după ce un stick USB care conţinea documente confindenţiale a fost găsit în plină stradă, incident care ameninţă securitatea celui mai mare aeroport din Europa, relatează AFP. 

Stick-ul a fost găsit de un bărbat pe un trotuar, în vestul Londrei. Conectându-l la un computer, bărbatul a descoperit 76 de dosare confidenţiale (hărţi, fişiere video, documente), inclusiv informaţii referitoare la rute parcurse de regina Marii Britanii sau de miniştri şi demnitarii străini precum şi la măsurile de securitate puse în aplicare atunci când aceştia au venit pe aeroport. Persoana în cauză a anunţat ziarul Sunday Mirror, care relatează cazul, însă nu indică exact când a fost găsit stick-ul USB.


Printre documentele găsite figurează şi tipurile de ID-uri necesare pentru a accesa zone restricţionate, locaţia camerelor de supraveghere precum şi programul patrulelor pentru a proteja locaţia de atacuri teroriste, potrivit ziarului citat.

‘Am analizat toate planurile noastre de securitate şi suntem convinşi că Heathrow rămâne în siguranţă. Am lansat, de asemenea, o anchetă internă pentru a înţelege cum s-a întâmplat acest lucru şi luăm măsuri pentru a preveni un eveniment similar în viitor’, a declarat o purtătoare de cuvânt a aeroportului, contactată de AFP.

‘Siguranţa pasagerilor şi colegilor noştri este prioritatea de asbolută pentru aeroportul Heathrow. Regatul Unit şi aeroportul Heathrow au unele dintre cele mai stricte măsuri de siguranţă aviatică din lume şi rămânem vigilenţi în faţa evoluţiei ameninţărilor, adaptându-ne procedurile în fiecare zi’, a adăugat ea.

Aerportul Heathrow este cel mai mare din Europa. El este tranzitat de 76 de milioane de călători în fiecare an şi găzduieşte 80 de companii aeriene.