DISTRIBUIȚI

Persoane necunoscute au distrus cu ciocanul o amprenta de dinozaur veche de 115 milioane de ani în situl din localitatea Flat Rocks, din sud-estul Australiei, au informat mass-media locale citate de agentiile EFE si AFP.

Amprenta, care apartine unui dinozaur carnivor, a fost descoperita în 2006 în aceasta zona care face parte din parcul marin Bunurong, din statul Victoria.


Paleontologii Muzeului Victoria si cei de la Universitatea Monash au decis sa lase amprenta la fata locului pentru ca vizitatorii sa o poata aprecia în mediul sau natural.

Paznicii parcului au descoperit luna trecuta, în timpul unei vizite a unui grup de elevi, pagubele aduse acestui sit, unul din putinele locuri din lume unde se pastreaza urme ale dinozaurilor din 26.

„Este foarte trist sa gândesti ca o persoana sau persoane care cunosteau locul unde se afla urma pot sa distruga si sa aduca prejudicii unui simbol local care are importanta stiintifica internationala”, a declarat Mike Cleeland, de la Bunurong Environment Centre.

Paleontologii nu au putut determina din ce specie face parte urma din Flat Rocks, o zona care a fost populata de cel putin sase tipuri de dinozauri carnivori si unde au fost gasite oase si dinti de reptile mici si de alte animale.