DISTRIBUIȚI

Organizaţia pentru apărarea drepturilor omului Amnesty International i-a cerut Qatarului, ţară ce va găzdui Campionatul Mondial de Fotbal în 2022, să declanşeze o anchetă independentă asupra deceselor unor muncitori migranţi pe teritoriul său, informează miercuri dpa, scrie agerpres.  

Expertul Amnesty pentru problemele Qatarului, Regina Spoettl, a declarat că sunt necesare autopsii pentru a determina cauzele numeroaselor morţi inexplicabile.


Citește și : Rusia măreşte amenzile pentru protestatari

Cotidianul britanic The Guardian a informat marţi că peste 6.500 de muncitori migranţi din India, Pakistan, Bangladesh şi Sri Lanka au murit în Qatar de când această ţară a câştigat, în 2010, dreptul de a găzdui Cupa Mondială în 2022.

Spoettl a calificat aceste informaţii drept „profund îngrijorătoare” şi a declarat că eforturile de reformă ale Qatarului s-au dovedit insuficiente pentru a-i proteja pe muncitori.

Ambasadorul Qatarului în Germania, Abdullah bin Mohammed Al Thani, a declarat că astfel de informaţii precum cele publicate în The Guardian „sunt menite să inducă în eroare opinia publică”. El a subliniat că ţara sa a întreprins reforme ce au fost lăudate de Consiliul ONU pentru Drepturile Omului şi de Organizaţia Internaţională a Muncii. „Qatarul continuă să întreprindă paşi constanţi şi susţinuţi pentru îmbunătăţirea situaţiei muncitorilor străini pe teritoriul său”, a adăugat ambasadorul.

Citește și : Paşapoartele britanicilor rezidenţi în UE NU trebuie ştampilate la reintrarea în Schengen