DISTRIBUIȚI

Un american în vârstă de 17 ani a pledat nevinovat marţi în legătură cu acuzaţia de piratare la mijlocul lunii iulie a unor conturi de personalităţi, dintre care Barack Obama şi Elon Musk, relatează France Presse, potrivit agerpres.

Acest locuitor din Tampa, Florida, a pledat nevinovat în faţa unui tribunal din acest stat în timpul unei scurte audieri organizate prin teleconferinţă, potrivit ziarului Tampa Bay.


Citește și: Trump ȘTIE ce a fost în Beirut: ‘Seamănă cu un atentat teribil. A fost un fel de bombă!’

El a fost arestat vineri împreună cu doi tineri de 19 şi 22 de ani, dintre care unul locuieşte în Marea Britanie, şi acuzat de fraudă electronică.

Anchetatorii îl consideră „creierul” acestui atac cibernetic care ar fi permis strângerea a peste 100.000 de dolari în criptomonedă.

Hackerii au vizat, potrivit Twitter, o mână de angajaţi printr-o operaţiune de phishing prin telefon, pentru a le obţine datele de identificare.

Ei au atacat apoi 130 de conturi, inclusiv ale fostului preşedinte Obama, candidatului democrat la preşedinţie Joe Biden şi fondatorilor Amazon, Jeff Bezos, Microsoft, Bill Gates, sau Tesla, Elon Musk.

Vezi și: Exploziile din Beirut au transformat orașul într-o ruină (FOTO/VIDEO)

Din aceste conturi, ei au trimis mesaje ispititoare îndemnând abonaţii să trimită criptomonedă bitcoin, chipurile în schimbul dublului sumei trimise.

Atacul a pătat imaginea Twitter şi a reaprins dezbaterile privind securitatea informatică cu trei luni înainte de alegerile prezidenţiale din Statele Unite.