DISTRIBUIȚI
Polygon

Persoanele complet vaccinate anti-COVID-19 care vizitează parcurile tematice deţinute de Walt Disney Co în Statele Unite nu vor trebui să poarte măşti sanitare în majoritatea spaţiilor începând de marţi, a anunţat compania, în contextul scăderii numărului de cazuri de coronavirus la nivelul întregii ţări, informează Reuters, potrivit agerpres.

Noile reguli se aplică vizitatorilor parcurilor tematice Walt Disney World din Orlando, Florida, şi Disneyland Resort din Anaheim, California.


Citeşte şi: Canadienii nu vor să împartă vaccinurile cu alte ţări

Disney nu va solicita dovada vaccinării, a precizat compania într-un articol de pe blogul propriu, dar se aşteaptă ca persoanele care nu au completat întreaga schemă de vaccinare să poarte în continuare măşti în spaţiile închise, cu excepţia momentelor servirii mesei.

Purtarea măştii va fi obligatorie în cazul vizitatorilor care folosesc mijloacele de transport în comun, inclusiv autobuze, reţeaua monorai şi gondolele Disney Skyliner.

Respectarea distanţării fizice nu va mai fi solicitată la Disneyland, după ce autorităţile californiene au renunţat la impunerea acestei reguli în cazul parcurilor de distracţii.

Citeşte şi: Vaccinarea completă cu Pfizer sau AstraZeneca are o eficacitate de peste 90% împotriva spitalizărilor

În cadrul Walt Disney World, unele dintre spectacole şi instalaţii ar putea opera în continuare la capacitate limitată, a precizat compania.

”Nu suntem încă pregătiţi să reluăm toate spectacolele, dar suntem optimişti şi aşteptăm cu nerăbdare ziua când prietenii Disney şi prinţesele se vor putea îmbrăţişa din nou”, au precizat reprezentanţii companiei americane.