DISTRIBUIȚI

Statele Unite au declarat miercuri că se aşteaptă la relaţii „incredibil de strânse” cu noul guvern german de coaliţie convenit între social-democraţi, ecologişti şi liberali, transmite AFP, potrivit agerpres.

„Suntem nerăbdători să colaborăm cu noul guvern german la obiectivele noastre de revitalizare a parteneriatului transatlantic, de consolidare a cooperării cu aliaţii noştri din cadrul NATO şi a ambiţiei reînnoite în relaţiile noastre cu Uniunea Europeană”, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al diplomaţiei americane.


Citeşte şi: Firma lui Hunter Biden a ajutat o companie chineză să achiziționeze o mină bogată de cobalt. Valoarea afacerii se apropie de 4 miliarde de dolari! – Black News

Administraţia preşedintelui Joe Biden a manifestat o mare apropiere de Germania cancelarului Angela Merkel, relaţie” maltratată” timp de patru ani de fostul preşedinte al SUA, Donald Trump.

„Germania este unul din cei mai loiali aliaţi ai Statelor Unite”, a spus oficialul american, referindu-se la relaţii bazate pe „valorile comune ale libertăţii, democraţiei, drepturilor omului şi statului de drept”.

„Ne aşteptăm cu tărie ca relaţiile dintre Statele Unite şi Germania să rămână incredibil de strânse şi de concrete”, a adăugat el.

Citeşte şi: Mexicul scoate armata împotriva cartelurilor de droguri – Black News

Liderul conservator Angela Merkel va părăsi puterea, urmând să lase locul social-democratului Olaf Scholz.

Olaf Scholz (63 de ani), ministru de finanţe în ultimul guvern Merkel, a prezentat miercuri acordul final de coaliţie negociat timp de două luni cu Verzii şi liberalii. Acordul deschide calea alegerii sale în funcţia de cancelar în săptămâna ce începe cu 6 decembrie.