DISTRIBUIȚI

Preşedintele Iranului, Hassan Rouhani, a afirmat miercuri că ţara sa se confruntă cu cea mai dificilă situaţie economică din ultimii 40 de ani, dar de vină sunt Statele Unite, nu guvernul de la Teheran, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Preşedintele american Donald Trump a retras anul trecut SUA din acordul nuclear din 2015 şi a reintrodus sancţiunile împotriva Iranului.


Citește și: Juan Guaido NU mai are voie să iasă din Venezuela

Problemele economice au provocat proteste sporadice ale iranienilor – muncitori, şoferi de camion, agricultori, comercianţi – şi în unele cazuri chiar ciocniri cu forţele de ordine.

„Astăzi, ţara se confruntă cu cele mai mari presiuni şi sancţiuni economice din ultimii 40 de ani. Astăzi, problemele noastre sunt cauzate în primul rând de presiunile Americii şi ale celor care i se alătură. Iar guvernul credincios şi sistemul islamic nu trebuie învinuite”, a spus Rouhani la o ceremonie la monumentul fondatorului Republicii Islamice Iran, ayatollahul Ruhollah Khomeini, potrivit site-ului de internet al preşedinţiei iraniene.

Citește și: Aterizare neobișnuită la Caracas! Un avion plin cu ruși a ajuns în capitala Venezuelei

Evenimentul face parte dintr-o serie care va culmina cu cea de-a 40-a aniversare a revoluţiei islamice, în 11 februarie.